Tarvitseeko hevosesi hoitoa?

— USEIMMAT HEVOSET VASTAISIVAT "KYLLÄ" —

HorseBalancing-hoito toimii hyvin ennaltaehkäisevänä ja hyvinvointia vahvistavana hoitomuotona, mutta usein se auttaa myös jo erilaisten oireiden ja sairauksien tultua esille. Kaikki hevoset hyötyvät hoidosta, mutta hoito sopii erityisesti hevosille, jotka ovat traumatisoituneet esimerkiksi vamman, onnettomuuden, sairauden, menetysten, elämänmuutosten ja kovakouraisen kohtelun seurauksena. Lisäksi kaikissa fyysisissä vammoissa ja sairauksissa on myös tunnepuolen elementti mukana, mitä on tärkeää hoitaa.  Kipu, stressi ja traumamuistojen aktivoituminen ovat hevosille hyvin epämukavia olotiloja ja ne voivat johtaa ns. käytöspulmiin. Käyttäytymisellään hevonen yrittää kuitenkin viestittää, että jokin on vialla.

HorseBalancing-hoito auttaa hevosta toipumaan nopeammin vammoista ja sairauksista, lievittää kipua, vähentää stressiä/ahdistusta, parantaa suorituskykyä, auttaa toipumaan traumaattisista kokemuksista, vaikuttaa hevosen käyttäytymiseen, parantaa hevosen elämänlaatua kroonisen sairauden kanssa sekä vahvistaa kokonaisuudessaan terveyttä ja hyvinvointia sekä toimii tukena maallisen elämän lähestyessä loppuaan.

Ensimmäisen hoidon kesto on n. 90 min, seuraavat hoidot n. 75 min.
Hoito sisältää:
Hevosen havainnoinnin, haastattelun, varsinaisen hoidon, lyhyen loppukeskustelun ja kirjallisen hoitokoosteen suosituksineen.


  • Hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti ja siinä käytetään erilaisia tekniikoita hevosen tarpeista riippuen. Yleensä hevoset pitävät hoidosta, mutta joskus on tilanteita, jolloin hevonen ei halua hoitoa. Tällöin hevosen mielipidettä kunnioitetaan eikä hoitoa tehdä.
  • Hevosen omistajan on suositeltavaa olla hoidossa mukana. On eduksi, jos hevonen on päällisin puolin puhdistettu. Hoito tapahtuu joko hevosen ollessa vapaana karsinassa tai omistajan pitäessä hevosta riimusta. Hoito voidaan tehdä myös ulkona. Tärkeää on, että paikka on rauhallinen.
  • Suljethan kännykän, sillä on tärkeää keskittyä itse hoitoon. Kysythän luvan mahdolliseen kuvaamiseen.
  • Hoidon jälkeen hevonen voi olla hyvin väsynyt (tosin jotkin hevoset kokevat olonsa virkeäksi). Keho ja mieli prosessoivat hoitoa n. kolme päivää (jopa viikon), mikä voi näkyä hevosessa eri tavoin. Hoitopäivänä hevosen on tarpeen antaa levätä ja liikkua vapaasti omien tarpeidensa mukaan. Kannattaa varautua myös siihen, että hevonen voi tarvita useammankin, yleensä 1-3, vapaapäivän hoidon jälkeen.

On tärkeää muistaa, että HorseBalancing-hoito ei koskaan korvaa eläinlääkärin hoitoa. Suosittelemme eläinlääkärin tilannearviota ennen ensimmäistä hoitokertaa etenkin, mikäli epäilet hevosellasi sairautta tai vammaa.

Hoidan hevosten lisäksi myös muita eläimiä ja ihmisiä.

Olemme sinua ja hevostasi varten

— YKSITTÄINEN HOITO VAI HOITOSARJA? —

Jokainen hevonen elämäntilanteineen ja tarpeineen on ainutlaatuinen.  Usein 1-3 hoitokertaa riittää etenkin, jos taustalla on tunneperäinen syy. Pidempään kestäneissä vaivoissa/ongelmissa suosittelemme hoitosarjaa. Ennaltaehkäisevänä ja ylläpitävänä hoitona sopiva tiheys on n. 2 -3 kuukauden välein.