HorseBalancing-hoidon teho perustuu kroonisen stressitilan purkamiseen autonomisesta hermostosta. 

Hevoset ja heidän kehonsa kertovat eletystä elämästä, sillä erilaiset kokemukset varastoituvat kehoon. Ne tulevat näkyviksi mm. hevosen käytöksessä ja tavassa käyttää kehoaan. Lähes kaikki pitkään kestäneet vaivat/oireet johtuvat osaksi tai kokonaan kehon kroonisesta stressitilasta, sillä stressitila aiheuttaa aivoissa ja kehossa hälytystilan. Pitkittyneessä hälytystilassa keho ei palaudu, lihakset ovat jatkuvasti jännittyneinä, ruuansulatus on heikentynyt ja hevonen voi olla, esim. normaalia säikympi, ärtyneempi tai vetäytyvä. Kokonaisuudessaan hevosen suorituskyky on heikentynyt.

Yleisin taustatekijä erilaisissa pitkään kestäneissä oireissa, käytösongelmissa ja kroonisissa sairauksissa on tunneperäinen, mikä voi olla seurausta esim. pitkistä stressijaksoista tai traumaattisista tapahtumista. Tilanteissa on hevosen kannalta ollut kyse selviytymisestä ja henkiin jäämisestä.

HorseBalancing-hoito on useiden hoitomenetelmien ainutlaatuinen yhdistelmä, jossa vaivoja/oireita hoidetaan hermoston kautta. Tämän vuoksi hoitomenetelmän vaikutus on hyvin kokonaisvaltainen. Hoidossa käytetään valikoidusti erilaisia tekniikoita ongelmasta/hoitotarpeesta riippuen. Suurin osa hoitomenetelmän tehosta perustuu kroonisen stressitilan purkamiseen autonomisesta hermostosta, minkä seurauksena parasympaattinen hermosto aktivoituu ja kehon toiminta tasapainottuu. Stressitilan purkaantuessa parasympattinen hermosto aktivoituu ja keho siirtyy rakentavaan ja palauttavaan tilaan, jossa mm. lihasjännitykset laukeavat ja hevonen voi selviytymisen sijaan olla läsnä ja oppia uutta.

 

 

Oletko kokeillut hevosellesi jo "kaikkea" saamatta apua?

OTA YHTEYTTÄ

 

 

MindWell

— LEENA HAKALA —

MindWell on vuonna 2014 perustettu yritys, jonka alkuperäisena toiminta-ajatuksena oli auttaa ihmisiä tunnistamaan oma intohimonsa ja saamaan potentiaalinsa käyttöön. Tänä päivänä (MindWellin) MindWell Horsesin ydintoimintaa ovat hevosten hyvinvoinnin vahvistaminen ja hevosten äänen kuuleminen ja kuuluviin saaminen - asiat, jotka ovat omaa intohimoani. Olen kiitollinen siitä, missä olen nyt.

Hevoset ovat olleen elämässäni pienestä tytöstä saakka. Omien hevosteni myötä olen saanut elämääni useita viisaita opettajia. Ja edelleen,  jokainen kohtaamani hevonen opettaa minulle jotain uutta. Omat hevoseni ja koirani ovat toimivat myös työpareinani psykologin (PsM, laillistettu psykologi) ja työnohjaajan (EASEL Coach) työssä. Työmme pohjalla on ystävyyteen perustuva yhteistyösuhde, jossa molemminpuoleinen kunnioitus, luottamus ja välittäminen ovat läsnä joka hetki.

Psykologin pohjakoulutus yhdistettynä monitieteelliseen opiskeluun antaa minulle vankan pohjan hevosen käyttäytymisen ja hyvinvoinnin ymmärtämiseen. Vaikka teoriapohja on vahva, nautin kaikista eniten konkreettisesta "kädet savessa" -työskentelemisestä. Tästä yhdistelmästä on syntynyt myös kehittämäni HorseBalancing Method, johon vaikuttaneilla hoitomenetelmillä on tieteellinen pohja (mm. traumatutkimuksesta ja trauman hoidosta).  

Vahvuuksiani ovat kokemuksen tuoma herkkyys, kyky nähdä oleellinen sekä taito sanoittaa näkemäni. Osaan myös lukea hevosta ja luoda yhteyden hevoseen nopeasti, mutta kiirehtimättä.

Toivon sinulle ja hevosellesi antoisia hetkiä yhdessä! 

-Leena-